Besturingssystemen en hun accounts en andere accounts


Gelukdock_cartoons-01kig verschillen mensen en hebben allerlei redenen om zich wel of niet te verbinden aan diensten van internetbedrijven.

Mijn suggesties dienen om overzicht te krijgen en te houden in het complexer wordende omgaan met computers. Voor mij is dit handig en ik leg uit waarom dat voor mij zo is. Daarbij hoop ik dat anderen daar ook iets aan hebben. Graag ontvang ik tips om computerzakenKnop bericht- blue te versimpelen zonder dat het ten koste gaat van de privacy. Ieder heeft zo zijn/haar eigen methode en ik waardeer dat soort reacties zeer!


Overwegingen om meerdere e-mailaccounts te nemen:

  • Het komt wel eens voor dat je een wachtwoord kwijt bent of vergeten. Het is dan handig wanneer een account niet meer toegankelijk is, een wachtwoordherstelbericht naar een nog wel bereikbaar e-mailadres te sturen.
  • Accounts van andere bedrijven zoals bijvoorbeeld Teamviewer, postorderbedrijven of het bedrijf van je provider verlangen dat onder het account een e-mailadres wordt opgegeven. Soms wordt dat ook als gebruikersnaam gebruikt; weeg af of het gebruik van een vast en stabiel e-mailadres als @gmail.com beter gebruikt kan worden dan een adres dat steeds verandert zoals bij het volgende punt.
  • De provider heeft vaak ook een e-mail service. En bedrijf als KPN bijvoorbeeld heeft gedurende de jaren e-mailservices geleverd onder verschillende namen, zoals: @freeler.nl; @hetnet.nl; @kpnmail.nl; @kpnplanet.nl. Andere providers maar ook Microsoft met @hotmail.com; @hotmail.nl; @live.com; @live.nl; @livemail.com; @winmail.com; @msn.com, en tenslotte @outlook.com, maken het verwarrend.
  • @outlook.com niet te verwarren met Outlook Express of Microsoft Outlook is een poging van Microsoft al die e-mailavarianten onder één noemer te brengen.
  • Verschillende e-mailadressen kunnen lastig zijn als je ze allemaal apart moet openen om te kijken of er post is. Eenvoudiger is het om het systeem wat de voorkeur heeft te gebruiken als standaard e-mail en daar de post van de andere e-mailadressen naar toe te zenden: Gmail; Outlook; iCloud.
  • Postbussen kunnen vol raken, dat geldt vaak bij systemen die nog POP3 systemen gebruiken. Het is daarom handiger over te gaan op een systeem met voldoende capaciteit als @gmail.com; @outlook.com of @icloud.com.
  • Meer over verschil IMAP en POP e-mail.
  • IMAP is heel gemakkelijk over te zetten op een ander PC en is op verschillende apparaten zoals tablet en smartphone te gebruiken.

Ga terug naar de pagina: Verschillende accounts beheren

Advertenties

2 gedachten over “Besturingssystemen en hun accounts en andere accounts

  1. Pingback: Verschillende accounts beheren | Oldemarktse Computerclub

  2. Ik heb verschillende emailaccounts om overzicht te houden in mijn postbakjes. Zo komt privepost niet bij de zakelijke en reclame niet bij de zakelijke en de privepost. Voor mij werkt dat prettig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s