GIMP

GIMP

GIMP is een afkorting voor GNU Image Manipulation Program, waarbij GNU weer een afkorting is voor de organisatie van vrije en gratis software (G)IMP staat voor beeldbewerkingsprogramma. Adobe Photoshop is het commerciële vergelijkbare programma. Je kunt foto’s bewerken, zelf afbeeldingen maken, of schilderen en tekenen. Veel functies in Photoshop vind je terug in GIMP, inclusief het gebruik van lagen, laagmaskers, paden en selectietools.

Op internet wordt meer en meer via YouTube filmpjes instructie gegeven. Een goede serie instructiefimpjes in het Nederlands is de Cursus GIMP van Mariel. Een Nederlandstalige handleiding is te vinden op de officiële site. Ook is er een leuke cursus te vinden in de HELPMIJ.NL handleidingen.

Om het programma voor Windows te downloaden klik op het plaatje. Let anders goed op, anders dan bij de originele site worden vaak extra programma’s meegeleverd, die vaak de PC vertragen of andere malwarepraktijken uitvoeren.

Gebruikers van Linux Mint of Ubuntu hebben het nog gemakkelijker omdat het programma standaard wordt meegeleverd bij het installeren of in ieder geval bij een Linuxvariant is te downloaden in het Softwarecentrum.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s