Picasa, WeTransfer, Symbaloo, GoogleEarth

Er werd iets verteld over spookfacturen. Internetaangifte doen bij politie heeft geen zin. Het wordt afgewezen en doorverwezen naar de Fraudehelpdesk. In voorkomende gevallen lijkt het wel zinvol om rechtstreeks te melden. Ook phishingmail naar bankgegevens zijn zinvol om door te sturen naar desbetreffende bank. Idere bank heeft daar een apart e-mailadres voor dat meestal begint met “valse”.

De nieuwe Symbaloo werd besproken. Links boven is een schakeloptie om tot half april te schakelen tussen oud en nieuw. De pagina met clouddiensten kwam in beeld met een site om actueel vliegtuigen te volgen, hetgeen zelfs gekoppeld kan worden aan GoogleEarth zodat je een cockpitview of andere aangezichten kunt instellen en ziet van waar naar waar het vliegt.

In Picasa gaat kopiëren en plakken niet van de ene naar de andere omgeving. Wanneer je bijvoorbeeld in Picasa van de ene naar de andere map wilt kopiëren, lukt dat niet. Dat komt omdat Picasa een eigen schil heeft en de mappen gelezen worden van de harde schijf en standaard gesorteerd worden op datum. Klik op deze zin om instructie daarover te krijgen.

Een of een aantal foto’s tegelijk versturen per e-mail gaat aardig met Picasa omdat die dan meteen verkleind worden zodat de postbox niet vol raakt. Het kan worden ingesteld via Extra>Opties>E-mail tabblad. Wanneer je veel foto’s wilt versturen en in het oorspronkelijke formaat kan dat bijvoorbeeld gratis en eenvoudig via WeTransfer. Wat zeggen nou die binaire getallen? Hoeveel foto’s  van 4 MB kunnen er op een SD kaartje van 4 GB. Grofweg werd uitgerekend dat op een kaartje van die grootte 4000:4 =1000 foto’s kunnen worden opgeslagen. Verder werd aan een diavoorstelling muziek toegevoegd, de overgangen ingesteld en uitgelegd hoe je een cadeau CD binnen Picasa kunt branden.

Een Facemovie werd gemaakt aan de hand van de gezichtsherkenning

 

Plaats een reactie